PREČO KONOPE | Cannaderm

Login

Register

Login

Register

Prečo konope

Prečo konope

Konope je jednoročná, väčšinou dvojdomá bylina, ktorá patrí do čeľade konopovitých (Cannabaceae). Názory botanikov na počet druhov konope sú rôzne, najčastejšie sú rozlišované tri druhy konope: konope siate (Cannabis sativa L.), konope indické (Cannabis indica) a konope rumištné niekedy nazývané plevné (Cannabis ruderalis Janisch.).

Konopná bylina rastie do výšky od 0,3 do 5 metrov, má guľatý, veľmi dlhý koreň a priamu, lysú alebo chlpatú byľ. Listy sú stopkaté, s vytrvalými palistami, troj až jedenásť početné. Konopné listy sú úzko podlhovasté, zašpicatené, šedozelené a na okrajoch pílovité. Samčie rastliny sú štíhlejšie, nižšie a dozrievajú skôr ako rastliny samičie, tie sú zas statnejšie, viac olistené a porastené žľaznatými chlpmi produkujúce konopnú živicu.

Z konope využívame výhradne konopné semienko zo schválených odrôd konope siateho (tzv. technické alebo priemyselné konope).
Olej lisujeme zo semienka za studena a v ochrannej atmosfére, aby sa zachovali všetky jeho aktívne zložky. Vzniká tak čistý (ľudovo panenský) konopný olej.

Konopný olej

Konopný olej

Z konopného semienka sa získava konopný olej. Ten sa využíval ako potravinársky olej, tiež v liečiteľstve ale aj ako technický olej: pre svietenie, nátery, farby a fermeže. Konopný olej je dnes znovu objavovaný a dôkladne preskúmaný. Patrí mu čestné miesto medzi rastlinnými olejmi, vďaka jeho zloženiu. Čistý konopný olej obsahuje v ideálnom pomere vzácne nenasýtené mastné kyseliny (omega 3 a 6), ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie ľudského organizmu, ktoré si ľudské telo nedokáže vyrobiť. Zastúpenie týchto nenasýtených mastných kyselín konopný olej priamo predurčuje k ďalšiemu využitiu v modernej výžive, dermatológii a farmakológii.

Kozmetika z konope

Kozmetika z konope

Moderná kozmetika sa opäť vracia k osvedčeným prírodným zdrojom, rastlinným olejom a extraktom. Konopný olej je pre kozmetické účely ideálny, obsahuje okrem nenasýtených mastných kyselín, tiež chlorofyl, fytosteroly a minerály, veľmi dobre sa vstrebáva do pokožky a má schopnosť harmonizovať stav kožných buniek, vyrovnávať hydratačnú, lipidovú aj pH rovnováhu pokožky. Obnovuje prirodzený ochranný mikrofilm a zvyšuje odolnosť pokožky voči negatívnemu pôsobeniu okolitého prostredia. Navyše je hypoalergénna a dá sa výborne kombinovať s ďalšími rastlinnými extraktmi a olejmi.



Pre váš pohodlný nákup využívame súbory cookies. Prehliadaním stránky www.cannadermsk.sk potvrdzujete, že ste sa oboznámili s tým, čo cookies sú a ako ich môžete odmietnuť a ako spracúvame osobné údaje. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close